[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Om klubben.

                         SOMMARBRIDGE

           Tisdag 18.30  Torsdag 19.00  VÄLKOMNA   

Boden-Sävast Bridgesällskap

Här träffas vi för att spela bridge flera gånger i veckan, ja nästan varje dag! Tävlingsverksamhet bedrivs även under helger när det är olika slag av seriespel, DM-tävlingar eller andra inbjudningstävlingar där Boden-Sävast BS står som arrangör.

I bridgens begynnelse har vi varit betydligt fler i Boden som spelat bridge. Det har också funnits bridgeklubbar i både Heden och Sävast. Vårt nuvarande namn tillkom när Boden och Sävast valde att gå från två klubbar till en. I Heden avtog bridgespelandet sakta men säkert när ett par av klubbens riktiga eldsjälar flyttade från samhället.

Boden-Sävast BS räknas fortfarande som en stor bridgeklubb. Vi är närmare hundra medlemmar. De flesta är aktiva i någon mån - så gott som alla besöker klubben någon gång under veckan.

I dagens samhälle har bridgen fått tuff konkurrens från bland annat media. Har du dessutom en dator finns det en uppsjö att välja av inom bridgens område – allt från att ”spela bridge med andra spelare över hela världen” via Internet till att kunna spela bridge via olika dataprogram.

MEN – visst är det överlägset att gå på klubben för att spela bridge?! I slutet av berättelsen kommer minst två mycket tydliga bevis på detta!

Totalt finns det åtta aktiva bridgeklubbar i Norrbotten. Boden, Luleå och Piteå är de tre största sett till antalet medlemmar. Och – nyrekrytering pågår ständigt i form av nybörjarkurser samt fortsättningskurser. Trots detta är återväxten av bridgespelare inte så stor som den borde vara.

För några år sedan blev drömmen om en egen spellokal verklighet. Det var något som funnits på vår önskelista under ett flertal år och nu kunde förverkligas.
Filatelisterna håller till i samma lokal – vi har hyrt ut ett av våra rum till dem.

Många anser att bridge håller hjärnan alert. Det kan vi verkligen skriva under på i vår klubb. Boden-Sävast BS har flera mycket alerta medlemmar där många hunnit passera 80-årsstrecket. Många av dessa deltar i tävlingar på klubben varje vecka. Dessa äldre människor – tillsammans med många andra alerta människor som spelar bridge – borde var och en av oss ha som förebild!

Har du råd att säga nej till livet? Livet är KORT – spela BRIDGE!

VÄLKOMMEN önskar vi från Boden-Sävast Bridgesällskap!

  Sommarbridge 2019          
             
   Tisdag 18.30  Torsdag 19.00        
             
Juni 4   Barometer          
  11 Partävling
13 Partävling
       
  18 Partävling          
  25 Partävling
27 Partävling
       
             
             
Juli 2   Barometer
4   Partävling
       
  9   Partävling
11 Partävling
       
  16 Partävling
18 Barometer        
  23 Partävling 25 Partävling
       
  30 Partävling
         
             
Augusti 6   Barometer
1  Partävling
       
  13 Parävling
8  Partävling
       
  20 Partävling
15 Barometer
       
  27 Partävling
22 Partävling
       
    29 Partävling